Skip to content

Хирургия женски гениталииЕстетични и пластични корекции в областта на женските гениталии

Естетичните пластични корекции в областта на женските гениталии, в които е специализиран медицински център „Галатея” са редукция на малки срамни устни – лабиопластика, възстановяване обема на големите срамни устни и пластика на влагалището. Процедурите могат и да се комбинират.

ЛАБИОПЛАСТИКА – РЕДУКЦИЯ НА МАЛКИ СРАМНИ УСТНИ

Хипертрофията на малките срамни устни става най-често след раждането/ражданията, но може да бъде и генетично обусловена и да се прояви след навлизане в пубертета. Проблемът е, че уголемените лабии започват да проминират над повърхността и създават дискомфорт – не само естетичен.

Възможно е да има неудобство при различни интимни преживявания – както болка и подуване, така и свян заради външния вид. Обикновено при увеличени лабии, краищата им са хиперпигментирани. В някои случаи дори е възможно да се изпитва болка при ходене, заради триенето в бельото.

По тази причина, а и от естетическа гледна точка, това че малките срамни устни са станали по-изнесени навън от големите, се отразява дори при избор на бельо и бански костюм. Като цяло, проблемът най-често е психологичен и касае самооценката.

В тези случаи е препоръчителна лабиопластика.

Излишната тъкан се премахва чрез различни хирургически методи. Целта е запазване структурата на лабиите – да не са плътни и дебели, а фини и нежни. Да бъде запазена сетивността и жлезните структури.

При лабиопластика важи един от основните принципи в пластичната хирургия – не е важно колко махаш, а колко оставяш, за да бъде предпазен входа на влагалището от генитални инфекции.

Резултатът при лабиопластика е постоянен. Ефектът върху подобряване на комфорта и интимния живот на пациентката – значителен.

Запазете си час за консултация за лабиопластика!

ЛИПОФИЛИНГ НА ЛАБИИ

Възстановяването обема на големите срамни устни е пластична операция, препоръчвана, когато с времето големите срамни устни са атрофирали или намалили обема си.

Това може да се наблюдава като ефект след ражданията или при драстична промяна в теглото вследствие на диети или боледуване. За добро естетизиране на интимната област може да се наложи възстановяване на техния обем чрез метода на липофилинга. При липофилинга се трансплантира мастна тъкан от една част на тялото в друга.

На практика това е съчетание между частична липосукция, при която мастната тъкан се преобразува така че да бъде подходяща за обратно инжектиране в участъци от тялото, които имат нужда от попълване и корекция. В случая, корекцията се извършва като се взема собствена мастна тъкан, която след обработка и центрофугиране, се имплантира в големите лабии с цел възстановяване на тяхната форма.

Възможно е да се извършат едновременно липофилинг и лабиопластика, когато малките срамни устни са хипертрофили, а големите – атрофирали. Това често е резултат от един и същ процес, когато промените са свързани с възрастови изменения. При млади момичета, когато причината за корекция е генетично обусловена, обикновено става дума само за хипертрофия на малките срамни устни, като проблемът се решава с лабиопластика.

МЕТОДИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ТОНУСА НА ВЛАГАЛИЩЕТО

През последните десетина години широка популярност и развитие добиха методите наречени vagina rejuvenation /вагинално подмладяване/. Те включват поставяне и инжектиране на хиалуронова киселина по специален начин, която уплътнява стените на влагалището и подпомага образуването на колаген. Друга процедура за подобряване тонуса на стената на влагалището е лазерното стягане – vagina tightening. Посредством лазер се стимулират мускулите и лигавицата на стената.

Тонизирането и стягането на вагиналния канал допринася за по-приятни усещания при полов акт и подобряват сексуалния живот на жените.

В Клиника „Галатея“ освен лабиопластика и останалите изброени процедури се извършва и хименопластика.

Запишете консултация днес!