Skip to content

Хирургия брадичкаМентопластика - една от най-предпочитаните хирургични корекции

Операция-на-брадичка-д-р-Скерлев-пластичен-хирург

Защо е толкова популярна операцията на брадичка?

Наред с корекцията на носа, една от най-предпочитаните пластични операции винаги е била хирургичната корекция на брадичка – ментопластика. Любопитен факт е, че за да направи кариера в киното, Мерилин Монро си прави пластична операция за корекция на брадичка.

Определено би могло да се каже, че силиконовите импланти в гърдите са доста по-назад в класацията на най-предпочитаните пластични корекции.

Ментопластиката – корекция на брадичка, се налага в случаите когато развитието и пропорциите й не са в хармония с лицето. Според индивидуалните характеристики на пациента, естетичната корекция на брадичка може да е свързана с: отнемане на кост, вмъкване на имплант, подобряване на челюстната линия. Реконструктивната корекция на брадичка е свързана с възстановяване от наранявания или коригиране на вродени дефекти.

По отношение на постигането на по-младежка визия, определено е факт, че малката брадичка състарява лицето. Също  така много често дори и съвсем млади хора имат проблем с двойна брадичка.

Възможно е лекарят по време на консултацията за корекция на брадичка да препоръча поставяне на имплант в брадичката вместо корекция на нос, с оглед хармония и пропорция на лицето. В други случаи обаче, би могло да се налага да се извърши  ментопластика и ринопластика, за да бъдат хармонично коригирани лицевите характеристики.

При оперативна корекция на брадичка със поставяне на силиконов имплант се постига обем и подмладяващо излъчване. Имплантът се поставя през малък разрез през устата или в кожната гънка под брадичката без да остават видими белези. Обикновено има оток, който се резорбира за малко по-продължителен период, между 3 и 6 седмици, но той не пречи на общата активност на пациента.

След свалянето на превръзката на десетия ден от операцията за корекция на брадичка, няма проблем човек да се върне на работа. По време на възстановителния период, трябва да се внимава с храненето – да не се дъвчат твърди храни, ядки или жилави меса. По-агресивните дъвкателни процеси могат да повлияят негативно на доброто срастване на импланта с тъканта.

Как се решава проблема двойна брадичка?

Проблемът с двойна брадичка може да бъде решен по няколко начина, в зависимост от причината. Ако е възникнал от наднормено тегло, предпочитаният вариант е да бъде направена липосукция. Възможно е да се комбинира липосукция с нек-лифтинг.

Корекция на брадичка с отнемане на кост се извършва когато брадичката е по-голяма и е необходимо да бъде намалена. Тази интервенция е по-специфична медицинска операция, която често се извършва съвместно със специалист по лицево-челюстна хирургия.

Отнемането на кост се налага в случаи на вродени деформации – силно издадена напред долна челюст, при която устата изглежда хлътнала.

Корекция на брадичка за намаляването на размерите ủ се извършва и при пациенти, които са прекарали  траннсексуални операции, когато е необходимо мъжкото лице с по-масивна брада, да се феминизира.

По време на консултацията за корекция на брадичка вашият пластичен хирург ще определи най-подходящия оперативен метод, за да бъде постигнат резултат, който да удовлетвори вашите желания.

Вижте резултата - Хирургия на брадичкаСнимки на пациенти преди и след процедурата - Пластичен хирург - Д-р Скерлев

Корекция-на-двойна-брадичка-плстичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-преди Корекция-на-двойна-брадичка-плстичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-след
Операция-на-брадичка-плстичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-преди Операция-на-брадичка-плстичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-след

Цена Хирургия на брадичка

Запишете консултация днес!