Skip to content

Ринопластика – означава ли пълна промяна

Ринопластика-означава-ли-пълна-промяна

Все повече светът ни започва да се променя. Ако преди сме гледали повече човекът срещу нас да е красив вътрешно, то сега нещата са в другия край – вглеждаме се изцяло в неговата външност.

 

Дали това е добре или не говори хубави неща за манталитета на сегашния човек – не знаем, но едно е сигурно – важно е медицината да предлага съвременни решения на актуалните проблеми, за да може населението на планетата ни да се чувства сигурно.

 

Явно или скришно, всеки е минал през различни периоди в живота си, в които е имал дадени проблеми със себе си. Това да не си съгласен с начина, по който изглеждаш, е напълно нормално.

Хубавото е, че в днешно време има всякакви варианти, по които да променим не само външността си, но и с нея да внесем промени и в нивото си на увереност. Всичко останало се появява или изчезва от само себе си.

 

Да предприемеш сериозни стъпки в тази насока, обаче, не е по силите на всеки – и финансови, и ментални. Това си е същинска битка с природата и ако вие тепърва сте в позиция да се замисляте дали да не го направите или не, то едно е напълно ясно – трябва ви специалист, на когото да се доверите лесно.

 

Пациентите трябва да са напълно наясно, че всяка операция в това отношение граничи с промени на живи тъкани от човешкото тяло и крайният резултат почти винаги има вариант да не бъде този, който сме видели на снимката преди да легнем под ножа.

 

Така де, нека не ви стряскаме и в никакъв случай не трябва да се отказвате, защото, ако проведете достатъчно консултации с вашия хирург, вие ще успеете да стигнете до ясен, желан резултат.

 

Основните проблеми винаги са идвали от нереалистични желания от страна на пациента, както и от недостатъчно добре обяснен процес от лекарска страна.

 

Двете групи участници в операцията е добре да са уточнили всеки възможен риск, както и да са на 100% сигурни за това, което се цели в края на всичко. Хирургическите грешки също могат да са фактор в получаването на не достатъчно удовлетворяващ резултат, но ако искате опитна ръка да държи съдбата ви, то доверете се на Skerlev.com.

 

Какво представлява ринопластиката?

Този вид хирургическа намеса върху човешкото тяло е съсредоточена изцяло към носа. Когато човек израства с годините, рязко започва да вижда известни проблеми в себе си, с които не може да се примири.

 

В такива ситуации, той започва да търси възможните варианти, позволени от съвременната медицина, с които да реши изглеждащите като нерешими проблеми. Този вид операция на един от най-важните външни органи в човешкото тяло е известна с това, че е доста лесна за извършване.

 

Това, обаче, не означава, че първият срещнат хирург може да свърши качествена работа. Трябва взаимно доверие, което да се изгради във времето на първите няколко визити при специалист.

 

Ако отидете при някой истински „професионалист“, който ви обещае невероятни резултати на първия половин час, то по-добре не правете глупави и недообмислени неща, а забавете процедурата в името на собственото си здраве.

 

Ринопластиката е тежка процедура, която е и доста всеобхватна. Необходимо е специалистът, който се наеме да я върши, да притежава куп качества, които далеч не се свеждат само до говорене на празни приказки.

 

Той трябва да умее да направи перфектната оперативна намеса и то в няколко аспекта – артистично мислене, чувство за това кое е симетрично и кое асиметрично. Той трябва да съумява бързо да преценява пациентите, с които му се налага да работи.

 

Хирургът трябва да има и чувство за морал, известна доза съвест и със сигурност трябва да се увери, че пациентът изобщо е сигурен, че иска да направи подобно нещо със себе си. Ето вече се убеждавате, че перфектните техника и преценка не са само в практически план.

 

Защо може да се наложи да си правя ринопластика

През последните години, все повече хора започнаха да прибягват до подобен вид процедури главно заради сравнително ниската им цена и бързото възстановяване. Те, обаче, не винаги са с разкрасяваща цел.

 

Понякога, пациентите идват при хирурга, за да потърсят облекчение на проблеми с дишането поради неправилни носни прегради. Това си е свързано изцяло с физиологичния процес дишане.

 

При тези хора нуждата от нормално дишане и приток на кислород е много по-голяма от просто суета и хирургът трябва да подходи с тях внимателно.

 

За щастие, вече знаете за съществуването на Д-р Михаил Скерлев и неговата клиника по пластична и естетична хирургия, благодарение на което можете сами да прецените на кой е добре да се доверите.

 

Естествено, все още голям е процентът на хората, които просто искат да променят изражението на лицето си и прибягват до промени в структурата на носа – сърцето на нашето лице. Тогава хирургът трябва да стъпва още по-прецизно, защото не е нормално да се жертва функционалност за сметка на естетически вид.

 

Добрият хирург знае къде да скръцне със зъби на клиента, който не може да спре с корекциите. Истински професионално мислещият специалист в сферата дори може да си позволи да откаже да направи поредната операция ако сметне, че това ще бъде пирова победа – много страдания за нещо, което няма да доведе до абсолютно никаква полза.

 

Подобни статии