Skip to content

ЛипосукцияЕдна от най-елегантните и често извършвани процедури в клиниките по пластична и естетична хирургия

Хирургия-на-тяло-пластичен-хирург-д-р-Скерлев

Липосукция не е метод за отслабване, а метод за добиване на по-изящни форми.

Представлява „изсмукване” на мазнините, като по този начин се моделира тялото. Това е най-доброто средство за ликвидиране на целулита.

Мастните клетки имат „складова” функция. Те увеличават или намаляват обема си в зависимост от излишъка или недостига на хранителни вещества в кръвта. При липосукция част от тези клетки се премахват и по този начин възможността да се натрупа мастна тъкан на мястото, където е работено, значително намалява. Това е една от процедурите с най-траен резултат.

При липосукция ефектът е по-голям, когато човек полага грижи за храненето и физическия си тонус и желае да премахне фокалните натрупвания на мазнини. Поради естеството си, те не се разграждат толкова лесно, колкото би ни се искало чрез балансирано хранене. Всеизвестен е фактът, че натрупванията, известни като „любовни дръжки” не изчезват независимо от спорта и диетите.

При хората с наднормено тегло, първо трябва да се установи причината за затлъстяване или натрупване на маса. Би могло да се каже, че този метод за оформяне на тялото е подходящ за хора, при които има не повече от 30% отклонение от нормата за техния ръст и структура. От значение за добрия ефект е еластичността на кожата и мускулният тонус.

В повечето случаи процедурата липосукция е начин за оформяне на тялото за хора в добро здравословно състояние и нормално оформена фигура, при които с течение на времето и годините са се натрупали депа с абнормено отлагане на мазнини – под брадичката, паласките в коремната област, при бричовете около хълбоците, а също така в бедрата, колената, глезените. При мъжете натрупванията са предимно в областта на корема и гърдите.

Този тип мастни депа не се повлияват от антицелулитните процедури.

При липосукция белезите са малки, а резултатът – забележителен. Дели се на дълбока и повърхностна. Освен това бива класическа, ултразвукова и вибролипосукция. Извършва се под местна или обща анестезия, в зависимост от областите и обема, който се аспирира.

При липосукция на корема е добре да се има предвид, че препоръчителното количество мастна тъкан, което може да бъде остранено е до 3 кг. и половина. Когато мастната тъкан е по-голямо количество, е добре интервенцията да бъде поетапна, в съчетание с правилен хранителен режим.

Липосукция на бедрата е сред интервенциите с най-задоволителен резултат при пациентите, защото това е зона, в която обикновено премахването на мастните депа е окончателно.

Липосукция на брадичка, ръце, прасци и глезени е най-прецизна и се извършва с много фина канюла. При нея майсторството на хирурга е от голямо значение, за да не останат видими белези и извайването на тези участъци да бъде максимално добре съобразено с извивките и структурата на мускулите.

Други фактори, които влияят върху процеса на възстановяване е собствената свиваемост на кожата. По тази причина, кожата не увисва там, където е премахната мастната тъкан. Разбира се, до 40-годишна възраст, процесът е доста по-силно изразен. После се забавя. Но това не прави хората над 40-годишна възраст неподходящи за операция.

По време на консултацията се определя дали имате общо наднормено тегло или сте непропорционални. Провежда се дискусия относно вашите очаквания и реалните възможности за корекция с липосукция. Преценява се разпределението на мастните натрупвания. Уточнява се подходящия хранителен режим в периодите преди и след операцията. Вземат се мерки за специално еластично бельо, което се носи в продължение на 5-6 седмици след операцията.

Запишете си час за консултация при нас!

Вижте резултата - ЛипосукцияСнимки на пациенти преди и след процедурата - Пластичен хирург - Д-р Скерлев

Липосукция-плстичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-преди-1 Липосукция-плстичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-след-1
Липосукция-плстичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-преди https://www.skerlev.com/wp-content/uploads/Липосукция-плстичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-след.jpg

Цена Липосукция

Запишете консултация днес!