Skip to content

ГлутеопластикаМетоди за повдигане на седалището

Повдигане на седалището се извършва както при пациенти, при които с течение на времето кожата и мускулатурата се е отпуснала или придобила неестетичен вид, така и при млади хора, които искат да постигнат ефекта „бразилско дупе”.

При слаба степен на отпускане, най-предпочитаният съвременен метод е повдигане на седалището.

В други случаи могат да се приложат методите липосукция на долната половина и липофилинг на горната.

Повдигане на седалището може да се постигне чрез поставяне на силиконови импланти. Това е най-предпочитаният вариант за постигане на ефекта „бразилко дупе”. Имплантите са малко по-твърди, тъй като в тази зона съществува ежедневно натоварване. Има различни видове анатомични импланти, съобразени с тялото като форма и структура.

При оперативното повдигане на седалището позиционирането на импланта може да е под мастната тъкан – повърхностно, във или под седалищните мускули – дълбоко.

Повдигане на седалището често е желана операция и при жени в по-напреднала възраст, при които има отпускане на кожата, мускулите и натрупване на мастна тъкан.

В тези случаи предпочитаната процедура е глутеален лифтинг. Аналогично на другите оперативни методи на повдигане на седалището, мастната тъкан се отстранява, мускулът се укрепва, а излишната кожа се премахва. Понякога се налага извършване първо на липосукция, а след това – лифтинг.

Напоследък често се използва методът липофилинг за повдигане на седалището в горната му част – чрез инжектиране на собствена мастна тъкан.

Глутеопластиката е препоръчителна и желана пластична операция и при жени със слабо тяло при които има птоза (увисване) на кожата и тъканите в областта на седалището.

По време на възстановителния период след повдигане на седалището, пациентът трябва да внимава с натоварването на седалището. Препоръчителна е умерена двигателна активност. След поставянето на силиконови импланти, трябва да имате едно на ум, че ако ви се наложи поставяне на инжекция, тя не бива да бъде в тази област.

Повдигане на седалището е все по-предпочитана операция и от страна на мъжете, особено в случаите, когато структурата на тялото не позволява тази област да бъде изградена с фитнес или друг вид спорт.

По време на консултацията за оперативно повдигане на седалището се преценява степента на отпускане на кожата, мускулният тонус и степента на натрупване на мастна тъкан. След тази хирургична процедура е задължително носенето на специално еластично бельо.

Запишете консултация днес!