Skip to content

Хирургия мъжки гениталииУголемяване на члена

УДЪЛЖАВАНЕ НА ПЕНИСА

Удължаване на члена е възможно благодарение на факта, че не малка част от него е скрит вътре в тялото. Същността на процедурата е в това – част от тялото на пениса да бъде извадена навън. По време на операцията за уголемяване на члена, се извършва частично прерязване на връзката, държаща пениса към срамната кост. По този начин се добавят до 5 см към дължината на половия член. Еректилният апарат остава недокоснат и не се травмира. Оперативния разрез се прави в основата на пениса.

При натрупана мастна тъкан в зоната на пубиса, може да се наложи липосукция на мястото. Ерекцията преди и след операцията не се променя. В някои случаи става по-добра.

При планирането на уголемяване на члена консултацията е ключов момент. Пациентът трябва да получи реалистична информация за очаквания ефект.

УДЕБЕЛЯВАНЕ НА ПЕНИСА

В този случай уголемяване на члена се извършва чрез инжектиране на собствена мастна тъкан (липофилинг). Тя се взима по метода на липосукцията, обработва се по специален начин и се въвежда в тялото на пениса. Така се постига желаното уголемяване на члена, като диаметър и естетично оформяне. За добър резултат и максимално естествен вид, от най-голямо значение е правилната техника на инжектиране.

Инжектирането на силикон и парафин в пениса е абсолютно недопустимо. Това може да доведе до трайно увреждане на половия орган, защото премахването на тези субстанции е невъзможно. А те водят до хронични възпалителни процеси.

Обмислете сериозно нуждаете ли се от уголемяване на члена.

По време на консултацията се избира метод за уголемяване на члена и се дискутират всички подробности, така че пациентът да има реалистични очаквания.

ТЕСТИКУЛАРНИ ИМПЛАНТИ

Не се използват за уголемяване на члена!

Възстановяването на естествения вид на мъжките гениталии чрез тестикуларни импланти е операция, която се извършва при вродени аномалии – неслезли тестиси в мъдната торбичка или атрофирали тестиси. Също така, при усукване на единия или двата тестиса, предшестваща травма или когато тестисите са били премахнати след лечение на рак.

В съвременната естетична хирургия се използва само един вид тестикуларен имплант – този, който е изпълнен със силиконов гел. Само при този вид имплант се постига ефект, който най-много се доближава до естествения вид на тестисите.

Операцията не би могла да създаде дискомфорт за пациента. Правят се два разреза и се оформят джобове, през които имплантите се спускат в скротума и се позиционират на естественото си място.

Разрезите са деликатни и белезите са незабележими.

Възстановителният период е около седмица. Обикновено няма болка и сериозен дискомфорт. Усещането на протезите бързо започва да се приема като съвсем естествено.

След това само лекар може да разбере, че в тестисите има силиконова протеза.

ОБРЯЗВАНЕ

У нас има негативно отношение към обрязването поради някои исторически натрупвания – неоснователни по отношение на ефекта от самата процедура. Моето мнение е, че обрязването – отстраняване на препуциума (кожата, покриваща главичката на пениса) е много добра хигиенна процедура, особено за хора, които нямат възможност непрекъснато да поддържат екзактна интимна хигиена.

При народите, при които обрязването е масово, жените по-малко страдат от рак на шийката на матката. Дори се смята, че удоволствието при сексуален акт се увеличава и при партньорката.

Запишете си час за консултация, за да обсъдим вашите възможности за уголемяване на члена.

Запишете консултация днес!