Skip to content

Мидфейс лифтингпластична операция за подмладяване на лицето

Методи с които лицето винаги да изглежда прекрасно

Какво представлява мидфейс лифтинг на лице?

Мидфейс лифтинг е пластична операция за подмладяване на лицето.

Основното при нея е повдигане тъканта на скулите и фиксирането им на ново място, като по този начин се изглаждат и назолабиалните гънки (между носа и устата). Почти във всички случаи е добре да бъде комбинирана с брау лифтинг.

Когато говорим за подмладяващи процедури за лице, трябва да се има предвид, че не старее само кожата, а има атрофия на подлежащите тъкани: мастна тъкан и мускули, включително стареене на костите.

Както винаги, от основно значение е предварителната консултация и планът кои участъци ще бъдат повдигнати и коригирани.

Как протича процедурата ?

Интервенцията при този лифтинг е с минимално кървене, прави се през разрези в устната кухина и в окосмената част на главата над ухото. Така се достига до областта на скулата и долния клепач.

Лифтинг процедурите са изключително благоприятни, за преразпределение на мастната тъкан в торбички под очите, ако се налага и такъв проблем да бъде коригиран. Запълва се и гънката от вътрешната страна на долния клепач т.нар. „път на сълзата”, която с времето се задълбочава и започва да придава на лицето уморен вид. След това тъканта на скулите се повдига и фиксира на ново, по-високо място.

Както и при брау лифтинг, малките разрези са скрити в окосмената част на главата. Кожата се шие със степлери, за да се избегне падане на косата.

При тази операция се постига и леко повдигане на ъгълчетата на устните, известно като „усмивката на Мона Лиза”. При желание на пациента, ефектът може да бъде избегнат.

Възстановителният период е до 10 дни, но често пациентите се чувстват способни да възстановят нормалния си ритъм на живот и след 3-4 дни от операцията. За продължителния ефект е от голямо значение здравословния начин на живот. При пациенти, които са активни пушачи, подмладяващия ефект от процедурата мидфейс лифтинг ще бъде с по-краткотрайно действие.

От изключително значение е консултацията с вашия лекар. Трябва да зададете всички въпроси, които ви вълнуват по отношение на самата операция и на ефекта, който искате да постигнете. Целта е лицето ви да добие хармоничен и младежки, а не изкуствен вид.

Запишете консултация днес!