Skip to content

Корекция на скулиЧрез липофилинг, филъри или импланти

Корекция-на-скули-плстичен-хирург-д-р-Скерлев

Корекция на скули може да се извърши чрез липофилинг, филъри или импланти.

Кога се налага корекция на скули ? 

Най-често с течение на времето, но понякога и като вродена аномалия, скулите хлътват или назолабиалните гънки стават по-изразени и това предизвиква дискомфорт. Има случаи, в които друг тип неравности по кожата или трапчинки, не се вместват в естетиката на понятието „чаровна тръпчинка”, а са по-скоро кожен дефект. Тогава препоръчителната процедура е корекция на скули чрез методите липофилинг, филъри или импланти.

Както при липофилинг на устни, така и при корекция на скули по метода на липофилинг, се извлича собствена мастна тъкан чрез липосукция. Тя се обработва, хомогенизира и след това по специална техника се попълват хлътналите участъци или дълбоките бръчки около устата и носа. При корекция на скули чрез липофилинг със собствена мастна тъкан ефектът е продължителен.

Корекция на скули може да бъде изпълнена с филъри на базата на хиалуроновата киселина или с импланти за оформяне на скули.

При корекция на скули с хиалуронова киселина ефектът е моментален. Тя има свойството да привлича водата и поддържа нейното количество в междуклетъчното пространство. Така кожата се хидратира, нейната плътност и обем се повишават. Освен това участва в транспортирането на важни хранителни вещества в околните клетки.

Корекция на скули с хиалуронова киселина се извършва в амбулаторни условия, по време на „обедната почивка”. Не изисква предварителна подготовка и няма странични ефекти. Трайността на ефекта е около година, след което процедурата може да се повтори.

Корекция на скули с импланти е по-сериозна пластична операция с най-дълготраен ефект, на практика – вечен. Тя е препоръчителна в случаите, когато има вроден дефект, както и след 40-годишна възраст, за да се постигне трайно подмладяване. Имплантите осигуряват по-голям избор по отношение на формата и изразителността на скулите, отколкото методите с попълване на хлътналите участъци.

Има импланти, които се поставят директно върху скулите, за да се постигне по-изразителен ефект. Друг вид импланти, които се използват при корекция на скули са онези, които се поставят под скулите, така че бузата да потъне леко и лицето да изглежда по-слабо, издължено и същевременно чувствено и сексапилно. Съществуват и комбинирани импланти, които съчетават и двата визуални ефекта.

Преди да вземете решение за корекция на скули с импланти е задължително да направите консултация и със зъболекар, както и да бъде направена панорамна снимка на челюстна, за да бъде преценено дали има риск от асиметрия, който се дължи на специфики на вашата собствена челюст.

Корекция на скули се прави с местна анестезия. Поставянето на имплантите може да бъде през разрез в мигления ръб на долния клепач или през разрез в устата.

Най-подходящият метод за корекция на скули следва да бъде избран след консултация с пластичния хирург, съобразен с вашите индивидуални особености и желания.

Запишете консултация днес!