Skip to content

Повдигане на гърдиПреразпределяне тъканите на млечната жлеза, отстраняване на излишната кожа и повдигане на ареолата

Отпускането на гърдите, което на медицински език се нарича „птоза” се изразява в смъкване на тъканите на млечната жлеза и нейното зърно. Увисването на гърдите може да вследствие генетична предразположеност, намалена еластичност на кожата, бременност, кърмене, вариране на телесното тегло и дори гравитацията.

Независимо, че най-често увисването на гърдите се случва с възрастта или след бременност, ако проблемът е наследствен, би могъл да се прояви още в тийнейджърските години. Когато това е така, операцията се препоръчва при напълно завършване на растежа на гърдите. При жени в по-напреднала възраст, възстановяването на формата на бюста е част от подмладяващите процедури.

Най-общо може да се каже, че показания за корекция на бюст чрез повдигане има когато: – гърдите са загубили стегнатост и еластичност на кожата; – кожата е увиснала и аеролата е уголемена; – зърното и аеролата сочат надолу; – без поддръжката на сутиена, зърното пада под сгъвката на гърдата.

Повдигането на бюста или „мастопексия” е пластична операция, свързана с преразпределяне тъканите на млечната жлеза, отстраняване на излишната кожа и повдигане на ареолата.

Мастопексията се извършва като по предварително начертани линии се правят разрези за отстраняване на излишната кожа и повдигане на гърдата. Поставят се дренажи, които се извеждат през аксилата (мишницата) за около 24-48 часа. След затваряне на раната се поставя превръзка и еластичен бинт или компресивно бельо.

От изключително значение е по време на консултацията, с помощта на лекаря пациентката да си изгради реални очаквания за резултата от корекцията на бюста чрез повдигане. Да бъде запозната с възможните рискове и грижите, които трябва да полага за себе си по време на следоперативния период.

Ако имате планове за бременност или процедури за редуциране на теглото, ефекта от операцията може да бъде повлиян и отново да се получи увисване на гърдите. В тези случаи може да се наложи повторна интервенция.

Още по време на консултацията трябва да бъде уточнено дали имате асиметрия на гърдите и в каква степен, за да може оформянето на бюста да бъде извършено максимално естетично. При повдигането на гърдата се променя и позицията на зърното. Най-тежкото възможно усложнение, което е свързано с това, е частичната или цялостна некроза на ареолата и зърното.

Вследствие загуба на обем, излишък на кожа и увисване/птоза/, понякога се налага комбинация от повдигане и използване на силиконови импланти за корекция на бюста. Когато се касае за комбиниране на двете техники за корекция на бюста, оперативната стратегия може да се осъществи едно- или двуетапно.

Едноетапната оперативна интервенция се състои в поставяне на предварително избраните гръдни импланти, последвано от премахване на излишъка и стягане на кожата.

При двуетапната пластична операция на първия етап се решава проблема с излишната кожа и след стабилизиране на белезите се прецизира по-добре вида и големината на импланта.

Преди взимане на окончателно решение се измерва увисването на гърдата (степента на птоза), количеството жлезна тъкан и се прецизира хирургичния метод.

Ако представата за възстановяването, стегнатостта и формата на бюста е да бъде повдигнат и по-голям, се преценява и необходимостта от поставяне на гръден имплант. Това усложнява операцията, но естетичният резултат е по-добър.

Повдигането на бюста обикновено оставя постоянни белези, които избледняват с времето и се сливат с цвета на кожата.

Вижте резултата - повдигане на бюстСнимки на пациенти преди и след процедурата - Пластичен хирург - Д-р Скерлев

Повдигане-на-гърди-пластичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-преди Повдигане-на-гърди-пластичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-след
Повдигане-на-бюст-пластичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-преди Повдигане-на-бюст-пластичен-хирург-д-р-Скерлев-резултат-след
Корекция-на-увиснали-гърди-резултат-преди-Д-р-Скерлев Корекция-на-увиснали-гърди-резултат-след-Д-р-Скерлев
Повдигане-на-гърди-резултат-преди-Д-р-Скерлев Повдигане-на-гърди-резултат-след-Д-р-Скерлев
Повдигане-на-гърда--резултат-преди-Д-р-Скерлев Корекция-на-увиснали-гърди-резултат-след-Д-р-Скерлев
Повдигане-на-бюст-резултат-преди-Д-р-Скерлев Повдигане-на-бюст-резултат-след-Д-р-Скерлев

Повдигане на гърди - цена

Запишете консултация днес!