Skip to content

Намаляване на бюстПремахване на тъкан и кожа по различни методи

Намаляване-на-бюст-пластичен-Хирург-д-р-Скерлев
Ако за едни жени големите гърди са блян и мечта, за други твърде големият бюст е наказание. Почти навсякъде по света операцията намаляване на бюста присъства в списъка на здравната каса или застрахователя. Прекомерно големият бюст причинява гръбначни изкривявания, хронична болка в гърба, необходимост от по-специфични сутиени, които винаги създавават проблема, известен като „режещата презрамка”.

Много често, жените с голям бюст имат кожни обриви и други проблеми, причинени от потенето и постоянното дразнене на кожата под сгъвката на гърдите. Под тежестта на голямата гръд, аеролата се разширява и също видоизменя формата си. Така че твърде големият бюст е в много голяма степен медицински проблем, а не само естетически каприз, който се решава с операция за намаляване на бюста.

Операцията намаляване на бюста се състои в премахване на тъкан и кожа по различни методи, които оставят и по-големи белези. В зависимост от индивидуалния случай, белегът може да бъде само около зърното, около зърното и вертикално надолу към гънката и във вид на котва около зърното, вертикално надолу към гънката и хоризонтално в самата гънка.

Тъй като размерът и формата на големия бюст е различен при всяка жена, по време на консултацията за намаляване на бюста се отчита какъв е медицинският проблем, какво е желанието на пациента относно крайния ефект и естетичния вид след операцията. Тогава се избира метода на операцията за намаляване на бюста и вида на белега, характерен за този метод.

Начини за наламяване на бюста

В случаите, когато гърдите са наистина много големи при оперативно намаляване на бюста зърното и аеролата се отстраняват, извършва се отстраняването на излишната кожа, мастна и жлезиста тъкан, бюстът се оформя и зърното с аеролата се трансплантират в по-висока позиция.

Ако проблемът се дължи по-скоро на натрупана мастна тъкан, намаляване на бюста би могло да бъде извършено и с липосукция, а отстраняването на излишната кожа и повдигането да се направи на следващ етап.

Намаляване на бюста може да бъде извършено във всяка възраст, след като гърдите са достигнали пълното си развитие. С тази операция се избягват негативните следствия за костната система, кожата и самочувствието. Когато се планира оперативна интервенция с цел намаляване на бюста е препоръчително тютюнопушенето да бъде спряно преди операцията и до края на възстановителния период.

То се отразява най-неблагоприятно на процеса на зарастване на зърното и аеролата. Общото здравословно състояние на пациента като цяло е фактор за добрия ефект от операцията за намаляване на бюста.

По време на следоперативния период трябва да се спазват стриктно препоръките на лекаря, да се носи специален сутиен, да не се спортува активно около два месеца, а също така, белезите да не се излагат на слънце поне половин година. Препоръчителни са обаче кратки разходки, възможно най-скоро след операцията, за да се предотврати поява на съсиреци.

Би могло да се каже, че след намаляване на бюста е важно да отглеждате себе си с много нежност и внимание. Сигурен съм, че тази любов към себе си ще се отрази много добре на психиката ви.

Най-подходящият метод за намаляване на бюста следва да бъде избран след консултация с пластичния хирург, съобразен с вашите индивидуални особонести и желания.

Вижте резултата - Намаляване на бюстСнимки на пациенти преди и след процедурата - Пластичен хирург - Д-р Скерлев

Пластичен-хирург-намаляване-на-бюст-Д-р-Скерлев-резулт-преди Пластичен-хирург-намаляване-на-бюст-Д-р-Скерлев-резулт-след
Пластичен-хирург-намаляване-на-бюст-Д-р-Скерлев-резулт-преди-1 Пластичен-хирург-намаляване-на-бюст-Д-р-Скерлев-резултат

Намаляване на бюст цена

Запишете консултация днес!