Skip to content

ГинекомастияХирургични методи при увеличени мъжки гърди

Лечение-на-гинекомастия-пластичен-хорург-д-р-Скерлев

Причини за появата Гинекомастия

Гинекомастия е терминът, който означава увеличени мъжки гърди. Увеличението на млечните жлези при мъжете не придава обла форма, както при жените, а по-скоро увиснала. Причините за растеж на млечни жлези може да бъде най-разнообразна. При някои момчета, хормоналните промени в пуберитета водят и до нарастване на млечните жлези /физиологична гинекомастия, която отзвучава/.

Възможно е причината за гинекомастия да е наследствена, но може да е провокирана и от хранителните навици. Чрез храната от животинския произход в организма може да се привнесат хормони, които да провокират поява на гинекомастия.

Друга причина за развитие на гинекомастия би могла да бъде употребата на стероиди. Често се среща това уголемяване на гърдите при мъже, които се занимават активно с боди-билдинг и неконтролирано употребяват анаболни средства. Това е случай, при който прекалената грижа за тялото, може да доведе до страничен ефект, а именно гинекомастия.

Каквато и да е причината за поява на гърди, подобни на женските при мъжете, проблемът може да бъде разрешен чрез оперативно отстраняване на мастната тъкан, на тъканта на жлезите, както и отстраняване на кожа, за да се получи приятно изваяната форма на добре контурираните мъжки гърди, върху които жените толква обичат да скланят глава.

Лечение на гинекомастия

Операцията на мъже с гинекомастия е подходяща за всяка възраст, но както и при женските гърди, при момчетата е добре да се изчака пълния процес на полово съзравяне. Тъй като те няма да раждат и да кърмят, е препоръчително операцията да се направи докато човек е млад, в добро физическо и психично здраве, с еластична и стегната кожа.

Препоръчително е да бъде направена мамография или ехография, за да се види какво е общото състояние на гърдите и да бъде избрана най-подходящата техника за оперативното лечение на гинекомастия.

При хора с наднормено тегло, когато причината за гинекомастия се дължи предимно на излишни мазнини, корекцията може да бъде извършена само с липосукция. Ако при пациента съществуват едновременно увеличени млечни жлези и натрупани мазнини, операцията може да комбинира липосукция с хирургическа интервенция за отстраняване на излишните тъкани и скулптуриране на гърдите.

Вида на операцията за коригиране на гинекомастия се определя по време на консултация с избрания от вас хирург.

Вижте резултата - ГинекомастияСнимки на пациенти преди и след процедурата - Пластичен хирург - Д-р Скерлев

корекция-на-гинекомастия-пластичен-хирург-д-р-Скерлев операция-на-гинекомастия-пластичен-хирург-д-р-Скерлев
лечение-на-гинекомастия-пластичен-хирург-д-р-Скерлев лечение-на-гинекомастия-резултат-пластичен-хирург-д-р-Скерлев
операция-на-гинекомастия-резултат-пластичен-хирург-д-р-Скерлев операция-на-гинекомастия-резултат-след-пластичен-хирург-д-р-Скерлев

Гинекомастия Цена

Запишете консултация днес!