Skip to content

Ботокс терапияНай-ефикасната процедура за изглаждане на мимически бръчки

Ботокс терапия-пластичен-хирург-софия-д-р-Скерлев

Какво представлява ботокс терапията?

Една от най-бързите и ефикасни процедури за изглаждане на мимически бръчки без странични неблагоприятни ефекти е инжектиране на ботокс терапията в областта на челото, около очите, междувеждието и някои други области на лицето.

Лицето ни се състои от 57 мускула, но истината е, че само малка част от тях са постоянно активни. Твърде малко са хората, които ежедневно правят специални упражнения за тяхното раздвижване. Грижите, емоциите и забързаното ежедневие, тютюнопушенето и алкохола също оставят своя отпечатък дори върху младото лице.

Затова и все по-често видимите процеси на остаряването и появата на бръчки в областта между веждите, челото и външния край на очите са факт и при жените около 30-те години. Това е възрастта, в която е много важно жизнената енергия да бъде в хармония и с красиво лице. Друга истина е, че повечето подмладяващи процедури изискват време и постоянство, което може да създаде допълнителен стрес в претоварения график на едно съвременно градско момиче, което е отдадено едновременно на семейството и професията си.

Ботокс за бръчки на лицето

Един от най-добрите начини да отстраним подобни белези на старостта от лицето на физически млади хора е инжектирането на ботулинов токсин, наричан популярно „ботокс”. Ботокс терапията отнема между 5 и 10 минути, не се налагат грижи след това. Ефектът е 4 месеца след първата процедура, а при всяка следваща апликация от 6-8 месеца.

Ботокс е невротоксин, който блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. Третираният мускул остава в трайно състояние на релаксация не се съкращава и не може да набръчква кожата, която се намира върху него. Това придава на лицето отпочинал и младежки вид.

На практика с ботокс може да бъде извършен и неоперативен лифтинг не само при наличие на бръчки, но и при асиметрия в лицето, която надвишава нормата на естествената асиметрия.

В лицето всичко е свързано и ако кожата в един участък изглежда видимо по-гладка от други участъци, естетиката ще бъде нарушена. Например, ботокс на челото е добре да бъде съобразен със състоянието на бръчките около очите и в марионетните линии от ъглите на устата надолу до брадичката. Понякога е целесъобразно да бъде направен ботокс на пачи крак и заглаждане на бръчките в областта около устата.

Много е важно инжектирането на ботокс да става в медицинско заведение от лекар специалист. Това е стандарт в европейските и световни практики, първо защото преценката на дозата и медицинската отговорност за последствията е на лекаря. И второ – всеки човек има строго индивидуални черти на лицето и мимически движения.

От изключителна важност е точната преценка на обема на редукция (намаляване) на мимическите движения в различните части на лицето. По този начин се постига не само елементарно блокиране на мимически мускули и последващо изглаждане на кожата над тях, а моделиране израза на лицето в посока, подчинена на желанията на пациента и опита на лекаря.

Използването на целия потенциал на лечението с ботокс и постигането на добри резултати  изисква задълбочени познания за анатомията и физиологията на лицевите мускули, както и опит в тази област.

Запишете консултация днес!