Skip to content

Няма еднакви гърди, всички са различни

Няма-еднакви-гърди-всички-са-различни

Кое е „нормалното“, когато става дума за гърди? Ами, вероятно, няма да ви изненадаме, ако ви кажем, че нормално няма. Не съществуват гърди, които да са еднакви. Всички са напълно уникални и имат собствена отличителна форма и размер.

Все пак, има категории, в които можете да откриете прилики с вашите гърди, така че, вижте ги:

Архетипната гърда – кръгла и пълна с малко зърно – това се счита за „стандарт“ в гърдите. Казват, че е най-често срещаната форма, така че това е моделът, по който повечето производители на сутиени моделират своите дизайни.

Асиметричните гърди са с два различни размера. Доста често се случва гърдите да са неравномерни по размер на чашката. Установено е, че повече от половината жени имат известна разлика между размера на гърдите.

Атлетичните гърди са по-широки, с повече мускули и по-малко тъкан на гърдата.

Форма на камбана – гърдите във формата на камбана приличат на камбана, с тесен връх и по-кръгло дъно.

Затворените гърди нямат разделение помежду си или съществува съвсем малко пространство между тях. много малка разлика между тях. Те седят по-близо до центъра на гръдния кош, създавайки повече разстояние между подмишницата и гърдата ви.

Конусовидните гърди са оформени по-скоро като шишарки, а не са кръгли. Тази форма се счита за по-често срещана при по-малки гърди отколкото при по-големите.

Изток-Запад – ако зърната ви сочат навън, по-далеч от центъра на тялото, тогава гърдаите ви спадат в типа изток-запад.

Отпуснатите гърди имат по-мека тъкан на гърдата и зърната и сочат надолу.

Кръглите гърди имат еднакво количество пълнота в горната и долната част.

Странични гърди – сочещи настрани, с повече пространство между тях.

Какво определя формата на гърдите?

Генетиката има най-голямо значение. Вашите гени влияят на плътността на гърдите, тъканта в тях и размера.

Тегло – мазнините представляват голяма част от тъканта и плътността на гърдите ви, така че може да забележите разлика във формата на гърдите, докато наддавате или губите тегло.

Упражнения – гърдите ви могат да изглеждат по-стегнати, ако натрупате мускулите зад тъканта на гърдата си.

Възраст – с напредване на възрастта гърдите ви естествено ще провиснат, така че с течение на времето със сигурност ще се изместят надолу.

Бременност и кърмене – хормоните по време на бременност и кърмене могат да въздействат върху гърдите ви – да се подуят и да променят начина, по който мазнините и тъканите се разпределят по тях.

Ами ареолите?
Ареолата е по-тъмната зона, обграждаща зърното ви. Те също са уникални при всички. Твърди се, че средната ареола е 4 сантиметра, но някои са много по-малки, а други много по-големи. Не е необичайно ареолите ви да променят размера си във времето или по време на периоди като бременност и кърмене.

Подобни статии