Skip to content

Лабиопластиката – какво трябва да знаем

Лабиопластика

Вероятно като жени сте чували за множество популярни интервенции и процедури, благодарение на които външният ви вид може да се промени до неузнаваемост. Повечето от тях са насочени към подобряване вида на лицето, кожата, гърдите, но питали ли сте се с какво друго пластичната и естетична хирургия може да ви помогне?

Днес насочваме прожекторите към лабиопластиката. Тя представлява вагинално подмладяване, при което се намалява размерът на срамните устни. От подобен проблем се оплакват милиони жени по света, а всяка следваща година, броят на пациентките, доверяващи се на лабиопластиката, се увеличава осезаемо.

Каква е целта на лабиопластиката?

При много жени по-големите срамни устни могат да причинят неудобство при извършването на ежедневни физически дейности, например – джогинг или карането на колело. При други се среща болка при ходене, както и често пъти дискомфорт по време на полов акт. Всичко вече изброено оставя своята трайна следа върху емоционалното състояние на жените. Хирургията за намаляване на размера на малките срамни устни подобрява сексуалното удоволствие, облекчава болката и повишава самочувствието.

Какво да очаквате след процедурата?

Веднага след процедурата може да се приберете у дома. Ще получите следоперативни инструкции и насоки как да се грижите за себе си.

Възстановяването е различно при всеки, но повечето жени са в състояние да се върнат към нормалното си ежедневие в рамките на 1 до 2 седмици. От полов контакт е важно да се въздържате поне 6 седмици след процедурата. От лабиопластиката е възможно да останат минимални белези, които изчезват напълно след няколко месеца. Леката болка и подуване след процедурата продължават няколко дни и могат да бъдат повлияни от лекарства.

Подходяща ли е лабиопластиката за вас?

Ако не харесвате вида на срамните си устни или ако изпитвате ежедневен дискомфорт и болка, тогава е добре да проведете консултация със специалист. След извършения преглед той ще даде своето мнение дали се нуждаете от интервенцията и доколко във вашия конкретен случай би била полезна тя.

Въпреки че подлагането на лабиална реконструктивна хирургия не е решение, което трябва да се вземе с лека ръка, процедурата променя живота на много жени като им помага да живеят по-щастливо.

Лабиопластика не трябва да се извършва на момичета под 18-годишна възраст, тъй като срамните устни често продължават да се развиват след пубертета и в млада възраст.

Ако обмисляте да се подложите на лабиопластика и се интересувате в детайли какво представлява тя, обадете се на: +359 878 384 323 и запишете своя час за консултация при нас.

За да бъдете максимално информирани и сигурни в решението си, по време на срещата д-р Скерлев ще отговори на всичките ви въпроси и ще обсъди заедно с вас рисковете и ползите от лабиопластиката. 

Подобни статии