Skip to content

Вредна ли е липосукцията?

Вредна ли е липосукцията

Най-доброто средство за ликвидиране на целулита

Извършва се под местна или обща анестезия в зависимост от областите и обема, който се аспирира. Това е най-доброто средство за ликвидиране на целулита.

 

Липосукцията не е метод за отслабване, а средство за моделиране на тялото! Лично аз при една операция не изсмуквам повече от пет литра. При по-големи обеми рискът е по-висок.

 

Най-добрите резултати се постигат при хора с вече изграден двигателен и хранителен режим, при които намесата на хирурга идва да извае тялото. Резултатът е траен, когато теглото на пациента не варира повече от 3-5 кг.

 

Клетките в мастната тъкан са „складови“, те увеличават или намаляват обема си в зависимост от излишъка или недостига на хранителни вещества в кръвта но не се размножават.

 

При липосукцията те се извеждат от организма и по този начин възможността да натрупа мастна тъкан на мястото, където е работено, е силно намалена.

 

Други фактори, които влияят върху процеса на възстановяване, е собствената свиваемост на кожата. По тази причина кожата не увисва там, където е премахната мастната тъкан.

 

Разбира се, до 40-годишна възраст процесът е доста по-силно изразен, после се забавя. Но това не прави хората над 40-годишна възраст неподходящи за операция. След нея се носи специално еластично бельо, което подпомага свиването на кожата.

 

в. Седмичен труд / 2005 г.

Подобни статии